• rhino

Beste Rhino vrienden,

Met grote verslagenheid hebben wij op de avond van 23 mei moeten vernemen dat onze grote vriend en partner van de Suzuki Rhino Club, Tony Fitzjohn, op 76 jarige leeftijd is overleden.

Tony was een ongelofelijk inspirerende voorvechter voor het behoudt van de natuur, het Afrikaanse wildlife en in het bijzonder de zwarte neushoorn. Ondanks zijn tomeloze inzet voor “zijn” neushoornreservaat in het Mkomazi National Parc in Tanzania, is Tony nooit de mens uit het oog verloren. Ook voor zijn medewerkers en de lokale bevolking is Tony een bron van inspiratie en doorzettingsvermogen geweest. Daarnaast is zijn pragmatische insteek allesbepalend geweest voor het tot stand brengen van de Rhino VTC school waar beroepsopleidingen voor de lokale jeugd worden verzorgd.

De relatie met onze Stichting is altijd warm en intens geweest. Tony voelde zich enorm verbonden met onze organisatie. Een relatie die maar liefst teruggaat tot het jaar 2014, het jaar van onze oprichting. Tony heeft mede met onze steun maar vooral door zijn tomeloze inzet en commitment schier onmogelijk dingen gedaan waardoor de habitat in Mkomazi grotendeels is hersteld en heeft hij een broedplaats gesticht  waarin de zwaar bedreigde Afrikaanse zwarte neushoorn en de Afrikaanse Wilde hond zich succesvol konden vermenigvuldigen. Tony is voor dit werk door Koningin Elizabeth II onderscheiden met de Engelse vorm van een lintje, de titel van Officer of the British Empire.

Met het overlijden van Tony verliest de wereld een held, een intense vriend, een fantastische vader en echtgenoot maar bovenal een ongekende, vrijgevochten voorvechter van onze natuur. Wij zullen onze herinneringen aan Tony blijven koesteren en hij zal voortleven in zijn nalatenschap, een florerend project waar in veiligheid het voortbestaan van de Afrikaanse zwarte neushoorn en de Afrikaanse wilde hond kan worden gewaarborgd.

De Stichting Suzuki Rhino Club zal zich blijven inzetten voor de bescherming van de neushoorns.